> Outplacementtraject

Outplacement

Geconfronteerd worden met baanverlies is een ingrijpende gebeurtenis. U voelt zich onzeker over uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en uw toekomst. Hoe moet dat met de hypotheek, maar vooral: hoe kom ik aan een nieuwe baan? Kortom, u maakt zich zorgen. Wij herkennen dit.

Onze outplacement specialisten begeleiden mensen zoals u naar ander, passend werk. Een outplacementtraject dat in onze overtuiging altijd maatwerk is. Door de jaren heen hebben wij een pakket aan diensten ontwikkeld waarmee u uw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. Samen met uw loopbaancoach bepaalt u welke aanpak het beste bij u past.

Wilt u:

  • Goed voorbereid en zelfverzekerd solliciteren?
  • Weten welke (andere) functies goed bij u passen?
  • Op een positieve manier opvallen tussen die andere honderden sollicitanten?
  • Minder, maar beter en gerichter solliciteren?


Ons Arbeidsmarkt Succesplan helpt u daarbij!


Meer informatie over een outplacementtraject?


 E-mail Outplacementtraject Bark Consult  Contact   Outplacement Telefoon Bark Consult   0343 - 710140

 

Ons Outplacement Maatwerk-Pakket, uw Arbeidsmarkt Succesplan


1. Inzicht in uw kwaliteiten en kansen


U krijgt antwoord op de vragen:

  • wie ben ik?
  • wat kan ik?
  • wat wil ik?
  • welke banen passen bij mij?

Deze fase van zelfanalyse resulteert in een Arbeidsmarkt Zoekprofiel. Dit profiel geeft een helder en realistisch beeld van uw arbeidsmarktkansen en het geeft richting aan uw sollicitatieactiviteiten en het outplacementtraject. Als u solliciteert op vacatures die bij u passen (en die u uiteraard interessant vindt) is de kans groter dat u uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.


2. Versterken van persoonlijke kracht


Mogelijk heeft u moeite met de veranderende situatie waarin afscheid wordt genomen van de huidige werkomgeving, of ervaart u persoonlijke belemmeringen in het sollicitatieproces. Empowerment is een intensieve, kortdurende interventie die tot doel heeft het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn te vergroten en een positief zelfbeeld te creëren.


3. Succesvol solliciteren

Mogelijk is het al enige tijd geleden dat u voor het laatst solliciteerde. De stap naar daadwerkelijk solliciteren kan dan lastig zijn. Door middel van gerichte coaching en training wordt u ondersteund tijdens het sollicitatieproces. U gaat aan het werk met uw CV en de sollicitatiebrief en krijgt de mogelijkheid sollicitatiegesprekken voor te bereiden en te oefenen.


4. Nieuwe contacten met werkgevers

Van alle openingen op de arbeidsmarkt wordt slechts een klein deel (20-30%) zichtbaar als vacature. Als u veel tijd stopt in het zoeken van vacatures mist u veel kansen. Om die reden is netwerken van groot belang. In onze workshop ‘Netwerken werkt!’ krijgt u zicht op het belang van netwerken en aanknopingspunten om aan de slag te gaan. U oefent met een korte, efficiënte, belangstelling opwekkende presentatie (‘pitch’) en krijgt feedback op uw eerste indruk en (non-verbale) presentatie. Ook gaat u aan de slag met het oefenen van contact leggen en uw netwerkvaardigheden.


5. Optimale profilering

Opvallend is de rol die de social media tegenwoordig spelen bij het vinden van een baan. Een derde van de werkgevers gebruikt sociale media om werknemers te werven en 71% van de managers zoekt op internet naar informatie over de sollicitant. Na onze workshop ‘Social Media’ bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het internet en kunt u deze ook toepassen. U heeft een professioneel LinkedIn-profiel en een Twitter-account.


6. Actieve benadering van de arbeidsmarkt

In de jacht naar de juiste baan bent u zelf actief aan het solliciteren en netwerken. Een extra steun die u wordt geboden in het outplacementtraject is een personal Jobhunter. Aan de hand van uw Arbeidsmarkt Zoekprofiel en een kennismakingsgesprek gaat de Jobhunter van Bark Consult actief voor u op zoek naar vacatures en openingen in de arbeidsmarkt. Zij levert concreet vacatures aan, neemt drempels bij de potentiële werkgevers weg en legt uw CV op het bureau van de beslissers.

7. Makkelijk en snel zicht op passende en actuele vacatures

Het aantal vacatures op internet is enorm. Uren kunt u bezig zijn om die ene passende vacature te vinden. En besluit u te reageren dan blijkt de vacature vaak al vervuld. Met ons unieke online vacature-zoekprogramma kunt u eenvoudig het vacature-aanbod op internet verkennen en uw sollicitatieactiviteiten bijhouden. Het programma doorzoekt 80.000 websites!

Bronnen zijn niet alleen vacaturesites en sites van intermediairs; ook de vacatures op de sites van instellingen en bedrijven zelf worden gevonden. Na een introductietraining door een van de jobhunters kunt u thuis met het programma aan de slag.

Outplacement, altijd Maatwerk!

Niet iedereen heeft dezelfde wensen als het gaat om begeleiding naar ander werk en de invulling van een outplacementtraject. Vaak ook is de inhoud van een traject afhankelijk van het beschikbare budget. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van outplacement?

 E-mail Outplacementtraject Bark Consult  Contact   Outplacement Telefoon Bark Consult   0343 - 710140